Krustaséa iku saklompok gedhé saka Arthropoda, kapérang saka kurang luwih 52.000 spésies sing kadhèskripsi, lan racaké dianggep siji subfilum. Golongan iki nyakup kéwan-kéwan sing cukup dikenal kaya ta lobster, yuyu, urang, urang karang, sarta remis. Mayoritas wujud kéwan akuatik, urip ing banyu tawar utawa laut, sanadyan sapérangan golongan wis adhaptasi karo kauripan dharat, contoné yuyu dharat. Mayoritas bisa bébas obah, sanadyan sapérangan takson asifat parasit lan urip kanthi numpang marang inangé.

Pranala njabaBesut