Yuyu
Gecarcinus quadratus (Nosara).jpg
Gecarcinus quadratus
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Arthropoda
Subfilum: Crustacea
Klas: Malacostraca
Ordho: Decapoda
Infraordho: Brachyura
Section: Eubrachyura
Subsection: Heterotremata
Superfamili: Gecarcinucoidea
Rathbun, 1904 [1]
Famili

Yuyu ya iku arané kéwan mawa kulit thothok asikil sepuluh (uripé ana ing banyu tawa béda karo kepithing). Kéwan iki kagolong ana ing kulawarga krustasea asikil sepuluh saka upabangsa (infraordo) Brachyura, kang misuwur ditepungi duwé "buntut" kang cekak (basa Yunani: brachy = bujel, ura = buntut), utawa ing wetengé (abdomen) ana ing ngisor awak lan diumpetaké ana ing dhadha (thorax). Awak yuyu ana kulité kang atos kapengkar saka kitin , lan duwé pusaka sakpasang cupit.

GladriBesut

RéferènsiBesut

Pranala njabaBesut