Tuduhaké menu pokok
Sesawangan pasawahan ing Désa Wisata Malasari, Jawa Kulon

Ing Indonésia, désa wisata iku désa sing dikukuhaké dadi papan pariwisata. Ing Kabupatèn Sléman, gagasan iki wis dicakaké nalika taun 2000 lan wis ana puluhan désa sing tinengeran désa wisata dhèk taun samono.[1]

Miturut lapuran taun 2009 ing The Jakarta Post, ana 48 désa wisata ing Yogyakarta, sanajan mung ana sapuluh sing nyata lumaku kaya ta Kebonagung, Manding, Krebet, Kasongan, Trumpon, Turga, Ketingan, Brayut, Gamplong, lan Bobung.[2] Tenger "désa wisata" mau ora ateges désa sing dikembangaké kanggo pariwisata, nanging ateges désa sing duwé potènsi kanggo pariwisata.[3]

Gunung Merapi njalari sawenèh désa ing sakiwa-tengené duwé potènsi tumrap pariwisata, mula padha didadèkaké désa-désa wisata.[1]

RéferènsiBesut

  1. a b (3 January 2004). Sléman, home of a thousands [sic] tourist villages, The Jakarta Post
  2. Kartana, Singgir (2009-05-29). "Grand plans turn into faded dreams of tourism that never was". The Jakarta Post (ing basa Inggris). Diarsip saka sing asli ing 2017-11-19. Dijupuk 2017-11-19. 
  3. Tamindael, Otniel (2014-02-12). "Yogyakarta intensifies village tourism promotion". Antara News (ing basa Inggris). Diarsip saka sing asli ing 2017-11-19. Dijupuk 2017-11-19.