Daging jaran

Daging jaran minangka bagean penting saka tradhisi olahan ing pirang-pirang negara, utamane ing Eropa, Amerika Selatan lan Asia . Wolung negara sing akeh mangan daging jaran nganggo udakara 4,3 yuta jaran saben taun. Kanggo mayoritas manungsa wiwitan, jaran liar diburu minangka sumber protein. [1] [2]

Daging jaran
Paardenrookvlees.JPG
Smoked and salted horse meat on bread
Buku masakan: Daging jaran  Médhia: Daging jaran

RujukanBesut

  1. Melinda A. Zeder (2006). Documenting Domestication. University of California Pres. pp. 257, 258, 265. ISBN 978-0-520-24638-6. Diarsip saka sing asli ing September 18, 2020. Dibukak ing May 6, 2020.
  2. David W. Anthony (2008). The Horse, the Wheel and Language. Princeton University Press. pp. 199, 220. ISBN 978-0-691-05887-0. Diarsip saka sing asli ing March 27, 2017. Dibukak ing May 6, 2020.