Dhokter kulawarga iku dhokter sing profèsiné mligi minangka Dhokter Praktik Umum sing ngayahi Pelayanan Kaséhatan Strata Pisanan (pelayanan kaséhatan primer) kanthi nerapaké prinsip-prinsip Kedhokteran Kulawarga, kadhangkala dhokter kulawarga iki bisa duwé fungsi ing rumah sakit minangka koordinator, pambéla hak pasien lan kanca (advokasi) saka tindakan tindakan medhis sing manawa ora optimal.

RujukanBesut

  • Rakel, Text book of Family Medicine, seventh edition, Saunders, 2007.
  • Jeanette, Current diagnosis and treatment family medicine, sec edition, lange, 2007
  • G Murtagh, General Practice,3th edition mc graw hill 2006
  • A Gorron, Primary care medicine,5th edition, lippincotts 2007
  • Sloan, Essensial of Family medicine, 5th edition,lippincotts 2008
  • Roger, Oxford textbook of primary medical care,oxford university press 1st edition, 2004

Pranala njabaBesut