Dja Endar Moeda utawa gadhah asma Dja Endar Moeda Harahap ya iku tokoh pers migunani basa Melayu. Endar iki lairan ing kutha Padang Sidempuan, surya 1861. Tiyange uga dadi guru ing pawiyatan dhasar ana ing kutha Padang Sidempuan. Banjur nalika 1887, miwiti dadi wartawan ing kalawarta Soeloeh Pengadjar.

Kaca pranalaBesut