Tuduhaké menu pokok

Eric Patrick Clapton CBE (, julukané: "Slowhand", ya iku gitaris lan uga penyanyi, kang ngréka lagu, lan komponis teka Inggris kang tau menangné Grammy Award. Dadi salahsijiné musisi paling sukses ndhik abad ke-20 lan abad ke-21,[1] jenengé diabadikné ndhik museum Rock and Roll Hall of Fame ping 3. Penggemar lan kritikus musik ngalem piyambaké dadi gitaris gedhé dhéwé sakdawané jaman amarga handal wektu main gitar.[2][3] Piyambaké ana ndhik urutan ke-4 ndhik pratélan Gitaris Terbesar Sepanjang Masa kang diumumkané majalah Rolling Stone.[4] Jenengé uga masuk ndhik pratélan "100 Artis Paling Gedhe Sakdawané Zaman" (The Immortals: 100 Greatest Artists of All Time) kang diumumkané majalah kang padha.[5]

Eric Clapton
CBE
Eric Clapton 2.jpg
Clapton tampil ndhik Hyde Park, London, June 2008
Pratélan latar wuri
Jeneng lair Eric Patrick Clapton
Lair (1945-03-30) 30 Maret 1945 (umur 74)
Ripley, Surrey, England
Génre
Pakaryan
  • Guitarist
  • singer
  • songwriter
  • record producer
Piranti
  • Guitar
  • vocals
Mangsa akarya 1962–present
Labèl
Sing magepokan
Sana jaringan www.ericclapton.com
Piranti wigati

DiskografiBesut

RéferènsiBesut

  1. [1]
  2. Erris Clapton
  3. "Erris Clapton". Little Steven. Rolling Stone Issue 946. Rolling Stone. 
  4. [2]
  5. "The Immortals: The First Fifty". Rolling Stone Issue 946. Rolling Stone. 
  6. New Erris Clapton Album 'Old Sock' Due in March

Pranala njabaBesut