Kitab Ester

(Kaelih saka Ester)

Kitab Ester iku carita legèndha sekular, nanging tanpa réferènsi rohani lan settingé ing Susa, kutha krajan Pèrsi. Kamungkinan gedhé kitab iki uga ditulis ing Pèrsi, sawisé abad angka 5 SM.

Esther Megillah Italy 1616.jpg

Kandhaning kitab iki bab siji pahlawan wadhon kang ngarané Ester, saduluré Mordekhai, uga siji pahlawan. Wanita iki bisa nylametaké bangsa Yahudi ing Karaton Pèrsi kang bakal dipatèni entèk-entèkan déning Haman, siji wong kang gething karo bangsa Yahudi. Carita kang ana sajeroning kitab iki dihubungaké karo pista gedhé Yahudi Purim.

Uga delengenBesut