Éurasia

(Kaelih saka Eurasia)
LocationEurasia.png

Éurasia yaiku superbawana gabungan saka 2 bawana yaiku Éropa lan Asia. Éurasia kadhang dianggep siji bawana alternatif.

Istilah Éurasia kadhang-kadhang uga minangka ngrujuk marang nagara-nagara eks-Uni Soviet kang lagi merdeka ing Asia Tengah lan ing Kaukasus.

Sajeroning ngèlmu bumi, kang duwé dhéfinisi luwih trep ngenani siji bawana, lumrahé nganggep Éurasia minangka siji bawana.

Éurasia bisa didefinisekake kanthi géografis kanthi ngurangi Afrika saka kumpulan dharatan gedhé kang jenenge Afrika-Éurasia. Garis pamisah antarané Éropa lan Asia lumrahé ana ing sadawaning Pegunungan Ural.

Pérangan-pérangan wewengkon Éurasia:

Panggunan liyaBesut

Éurasia uga minangka ngrujuk marang wong-wong kang duwé getih campuran karo siji wong tuwa kang minangka wong kulit putih lan wong liyané kang minangka wong saka Asia Wétan.

Deleng ugaBesut

Cithakan:Éropa