Fabio Quagliarella

Fabio Quagliarella (lair 31 Januari 1983; umur 38 taun) ya iku juru main bal-balan Italia kang mainé dadi penyerang kanggo tim Juventus lan Italia.[1] Dhèwèké ditepungi amarga duwé kamampuan kanggo gawé gol saka panggon kang angèl lan ora bisa dicekel kiper. Miwiti dhebuté ana ing Seri-A nalika tanggal 14 Mèi 2000 (menang lawan Piacenza skoré 2-1). Taun 2002 dhèwèké pindhah menyang Fiorentina kang nalika iku main ana ing Seri-C2, sawisé iku banjur dhèwèké ditransfer menyang Chienti kang main ana ing Seri-C1. Quagliarella bisa gawé 17 gol ana ing 32 laga. Performa apik ndadèkaké Torino narik manèh Quagriella kanggo main ana ing Torino kang nalika iku main ana ing Seri-B. Quagliarella bareng Torino wis mènèhi kontribusi awujud 8 gol ana ing 36 laga kang nggawa Torino ana ing Seri-A.[2]

Fabio Quagliarella nalika main ing Torino F.C.

Nalika Torino dinyatakaké pailit, taun 2005 sasi Agustus banjur Quagliarella pindhah menyang Udinese lan disilihaké sedhéla menyang Ascoli. Bareng Ascoli, nalika vs Treviso, dhèwèké gawé gol pisanané ana ing Seri-A. Mangsa 2006-2007 sang penyerang iki dadi duwèkané bareng-bareng antarané Udinese lan Sampdoria, nalika ing Sampdoria Quagliarella gawé 13 gol. Ana ing sasi Juni 2007, Udinese memengaké hak kapamilikan juru main iki.

Cathetan sikilBesut

  1. www.juventus.co.id (Diaksès tanggal 2 Juni 2011)
  2. www.goal.com (Diaksès tanggal 2 Juni 2011)