Faboideae

Faboideae iku ank-kulawarga (subfamily) saka kulawarga tetuwuhan ngembang Fabaceae utawa Leguminosae. Siji jeneng alternatif liya anak-kulawarga iki sing katampa ya iku Papilionoideae.[4]

Anak-kulawarga iki nyebar ing ngendi-endi lan anggotané wis nyawiji karo warna-warna lingkungan urip. Faboideae bisa rupa wit-witan, semak utawa tuwuhan bumbon. Kembangé lumrahé awangun kacang.

GeneraBesut

Tipe génus, Faba, wujud sinonim saka Vicia, lan ing ngisor iki kadhaptar minangka Vicia.

GladriBesut

Uga delengenBesut

RujukanBesut

  1.   Austria (2003): Germplasm Resources Information NetworkFaboideae. Version of 2003-JAN-17. Retrieved 2010-AUG-07.
  2. "Faboideae at UniProt". Dibukak ing 2010-08-07.
  3. "Systema Naturae 2000". Dibukak ing 2010-08-07.
  4. McNeill, J.; Barrie, F.R.; Burdet, H.M. & Demoulin, V., eds. (2006), International code of botanical nomenclature (Vienna Code) adopted by the seventeenth International Botanical Congress, Vienna, Austria, July 2005 (electronic ed.), Vienna: International Association for Plant Taxonomy, dibukak ing 2011-02-20, Article 19.7

Pranala njabaBesut