Tuduhaké menu pokok

Faboideae iku ank-kulawarga (subfamily) saka kulawarga tetuwuhan ngembang Fabaceae utawa Leguminosae. Siji jeneng alternatif liya anak-kulawarga iki sing katampa ya iku Papilionoideae.[4]

Anak-kulawarga iki nyebar ing ngendi-endi lan anggotané wis nyawiji karo warna-warna lingkungan urip. Faboideae bisa rupa wit-witan, semak utawa tuwuhan bumbon. Kembangé lumrahé awangun kacang.

Isi

GeneraBesut

Tipe génus, Faba, wujud sinonim saka Vicia, lan ing ngisor iki kadhaptar minangka Vicia.

GladriBesut

Uga delengenBesut

RujukanBesut

  1.   Austria (2003): Germplasm Resources Information NetworkFaboideae. Version of 2003-JAN-17. Retrieved 2010-AUG-07.
  2. "Faboideae at UniProt". Dijupuk 2010-08-07. 
  3. "Systema Naturae 2000". Dijupuk 2010-08-07. 
  4. McNeill, J.; Barrie, F.R.; Burdet, H.M. & Demoulin, V., eds. (2006), International code of botanical nomenclature (Vienna Code) adopted by the seventeenth International Botanical Congress, Vienna, Austria, July 2005 (ed. electronic), Vienna: International Association for Plant Taxonomy, dijupuk 2011-02-20 , Article 19.7

Pranala njabaBesut