Tuduhaké menu pokok
XIV

Farmasi (Inggris: pharmacy, Yunani: pharmacon, kang artiné: obat) ya iku salah sijiné babagan profésional kasehatan kang wujud kombinasi saka èlmu kasehatan lan èlmu kimia, uga tanggung-jawab mestekake efektivitas lan amané panggunaan obat. Ing sajeroning praktik farmasi uga sajeroning praktik farmasi tradhisional kaya ta ngeracik lan ngéramu obat, sarta ngelayani farmasi modhèren kang ana kaitané déning layanan minangka ngelayani pasien (patient care) ing antarané klinik, evaluasi efikasi lan keamanan panggunaan obat, lan nyediakake informasi obat.


Pranala njabaBesut