GNU Image Manipulation Program utawa sing luwih kondhang karo jeneng GIMP iku piranti alus kanggé manipulasi gambar digital.

GIMP
PangembangTim Pengembangan GIMP
Rilis pisanan1995
Versi rilis terbaru2.6.7 / 14 Agustus 2009 (2009-08-14), 3842 dina kepungkur
Versi pratayang paling anyar2.7.0 / 16 Agustus 2009 (2009-08-16), 3840 dina kepungkur
Basa pamrogramanC
PlatformUnix-like, Mac OS X, Microsoft Windows
BasaMultibasa[1]
Status pengembanganAktif
JenisRaster graphics editor
LisènsiLisensi Publik Umum GNU
Situs webwww.gimp.org

GIMP mlaku ing desktop GNOME lan dirilis karo lisensi GNU General Public License.[2] GIMP, ing wiwitane dikembangna kanggé desktop X11 sing mlaku ing platform Unix.[2] Nanging saiki wis bisa ing pirang-pirang platform sistem operasi sing liya ya iku MS Windows lan Mac OS.

RujukanBesut

  1. See List of available languages of the user manual
  2. a b Intoduction GIMP