Gamepad kanggé Xbox 360.

Gamepad ingkang kawéntar ugi kanthi sebutan joypad utawi control pad inggih punika tipe kontroler kanggé mainan video ingkang mliginipun ngginakaken driji (jari) mliginipun jempol. kanggé nglakokaken padatanipun gamepad gadhah tombol aksi wonten ing sisih tengen saha kanggé ngontrol arah wonten ing sisih kiwa. Rumiyin pengontrol arah punika namung wonten sekawan arah (D-pad), nanging gamepad modern padatanipun gadhah tuas analog minangka ingkang nggantos pengontrol sekawan arah punika [1].

Ugi pirsaniBesut

joystik

Cathetan sukuBesut

  1. [1], Gamepad-Indonesia (dipun-akses tanggal 16 Oktober 2012).