Garam masala

Garam masala ( basa Hindi: गरम मसाला  ; saka garam ("panas") lan masala (campuran rempah - rempah ) yaiku campuran rempah-rempah sing diasilake, asale saka Asia kidul, umume kanggo masakan India, Pakistan, Nepal, Bangladeshi, Sri Lankan lan Afghanistan. Iki digunakake dhewe utawa nganggo bumbu liyane.

Masala garam bubuk

Bahan-bahanBesut

 
Bahan-bahan khas kanggo garam masala (jarum jam saka kiwa ndhuwur): lada ireng, gada, kayu manis, cengkeh, kapulaga ireng, pala, lan kapulaga ijo