Gaya ing babagan ngèlmu fisika inggih punika samukawis ingkang saged dadosaken satunggaling samubarang ingkang gadhah massa ngalami percepatan.[1]. Gaya gadhah gedhé lan arah, saèngga gaya minangka besaran vektor. Ékan SI ingkang dipun-ginakaken kanggé ngukur gaya inggih punika Newton (lambang ingkang dipun-ginakaken inggih punika N). Adhedhasar Hukum II Newton,satunggaling barang kanthi massa konstan badhé dipunrikataken sami kaliyan gaya netto tumrap ingkang katindakaken lan berbanding kuwalik kaliyan massa.

Ékan UkuranBesut

Ékan SI ingkang dipun-ginakaken kanggé ngukur gaya inggih punika newton (N), ingkang ekivalen kaliyan kg.m.s-2. Ékan SCG langkung rumiyin inggih punika dyne. Gegayutanipun F= m.a saged dipun-ginakaken pundi kemawon.

RujukanBesut

  1. "glossary". Earth Observatory. NASA. Retrieved 2008-04-09. Force: Any external agent that causes a change in the motion of a free body, or that causes stress in a fixed body.