Gedhung Capitol

Capitol Amérika Sarékat (Inggris: United States Capitol) yaiku gedhong kapitol sing digunakake dadi kantor Konggrès Amérika Sarékat. Bangunan kasebut dununge ana ing Washington, DC, ing pucuk Capitol Hill. Sanajan ora ana ing tengah-tengah Distrik Columbia, Capitol dadi fokus ngendi pamukiman-pamukiman ing wilayah kasebut didum.

Bangunan Capitol Amerika Serikat kubah katon saka sisih kulon

Capitol asline dirancang dening William Thornton. Banjur Capitol diowahi dening Stephen Hallet, Benjamin Latrobe lan banjur Charles Bulfinch. Kubah lan sayap saiki Dewan Perwakilan lan Senat dirancang dening Thomas U. Walter lan August Schoenborn,[1] lan disiapake ing ngisor mandhor Edward Clark.[2]

Reca sing ana ing sisih dununge kubah bangunan iki yaiku Reca Kamardikan (Statue of Freedom).

Ing taun 2007, gedhong Capitol iki wis entuk nomer enem ing arsitektur favorit Amerika dening Institut Arsitek Amérika.

RujukanBesut

  1. Robert O. Woods; under the Capitol dome ; Mechanical engineering; Jun 2003
  2. A Brief Construction History of the Capitol; Architect of the Capitol