Gendéra Guinea-Bissau

Rasio gendéra: 1:2

Gendéra Guinea Bissau disarujuki ing taun 1973 ing mangsa kamardhikan Portugal dimenangake.Gendéra ini duwé corak warna tradhisional pan-Afrika emas, ijo, abang, uga Bintang Ireng Afrika. Rancangan gendéra banjur kadayan saka Gendéra Ghana. Wernané ngandut arti kang padha ya iku: abang kanggo getih martir, na ijo kanggo nglambangaké alas (wana), lan emas kanggo kesugihan kang dinduwèni khususon banyu.

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut