Tuduhaké menu pokok

Gerard Piqué Bernabeu (lair 2 Fèbruari 1987; umur 32 taun) inggih punika satunggaling juru main bal-balan profésional saking Spanyol, ingkang samenika main ing klub FC Barcelona lan Timnas Spanyol, lan gadhah posisi minangka bék.[3] Pique kalebet prodhuk akadhemi bal Barcelona ingkang anami Barca Centera.[3] Sasampunipun sekawan mangsa ing Inggris sareng klub Manchester United, Pique wangsul dhateng Barcelona lan langsung dados juru main inti ing tim punika wekdal mangsa 2008-2009.[3]

Gerard Piqué
Gerard Piqué 2017.jpg
Piqué main ing Timnas Spanyol taun 2017
Katerangan priangga
Jeneng dawa Gerard Piqué Bernabéu[1]
Tanggal lair (1987-02-02) 2 Fèbruari 1987 (umur 32)
Papan lair Barcelona, Spain
Dhuwur 1.94 m (6 ft 4 in)[2]
Posisi main Centre-back
Katerangan klub
Tim saiki
Barcelona
Angka 3
Karir nom
1997–2004 Barcelona
2004–2005 Manchester United
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2004–2008 Manchester United 12 (0)
2006–2007Zaragoza (loan) 22 (2)
2008– Barcelona 259 (22)
Tim nasional
2002–2003 Spain U16 7 (2)
2004 Spain U17 8 (3)
2006 Spain U19 8 (3)
2007 Spain U20 5 (1)
2006–2008 Spain U21 12 (1)
2009– Spain 94 (5)
2004– Catalonia 9 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 23:22, 24 December 2017 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 14 November 2017

Sanajan miwiti karir ing akadhemi bal Barcelona, Pique napakasmani kontrak profésional kapisan minangka juru main bal sareng klub Manchester United wekdal taun 2004.[4] Pique nindakaken debut sareng Manchester United ing wulan Oktober 2004 nggantosaken John O'Shea wekdal MU menang 3-0 mengsah Crewe Alexandra ing Piala Liga Utama Inggris.[4] Amargi dipunanggep kirang siap main ing tim utami MU, Sir Alex Ferguson ngampilaken Pique dhateng klub Real Zaragoza ing mangsa 2006-2007.[4] Ing Zaragoza, Pique main règulèr ing 22 pertandhingan La Liga lan nyithak 2 gol.[4]

Pranala njawiBesut

RujukanBesut

  1. "FIFA World Cup South Africa 2010: List of Players" (PDF). FIFA. 4 June 2010. k. 29. Dijupuk 7 January 2018. 
  2. "Gerard Piqué profile". FC Barcelona. Dijupuk 7 January 2018. 
  3. a b c Gerard Pique(dipunundhuh tanggal 7 Januari 2018)
  4. a b c d Gerard Pique(dipunundhuh tanggal 7 Januari 2018)