Tuduhaké menu pokok

Manchester United F.C.

klub bal-balan Inggris
(Kaelih saka Manchester United)

Manchester United F.C. (biyasa disingkat Man United utawa mung ManU, diwaca men yu, utawa MU diwaca Em Yu), ya iku klub bal-balan utawa bal-balan Inggris kang basisé ana ing Old Trafford, Manchester.

Manchester United
600px Rosso con scudo forcone e barca Gialli.png
Jeneng dawa Manchester United Football Club
Paraban The Red Devils[1]
Yasa 1878, as Newton Heath LYR F.C.
Stadhiyon Old Trafford
Momotan 74.869
Baku Glazer family
Co-chairmen Joel & Avram Glazer
Mènèjer Ole Gunnar Solskjær
Liga Liga Utama Inggris
Sana jaringan Kaca tepas klUb
Kandhang
Njaban
Katelu
Current season

Diwangun kanthi asesilih Newton HeathF.C. ana ing taun 1878 minangka tim bal-balan depot Perusahaan Kereta Api Lancashire lan Yorkshire Railway ing Newton Heath, jenengé diowahi dadi Manchester United ana ing taun 1902.

Sanajan wiwit biyèn wis kalebu salah sawijining tim paling kuat ing Inggris, nembé wiwit taun 1993 Manchester United ngraih dominasi ing kajuaraan domestik nalika ana ing arahan Sir Alex Ferguson-dominasi kanthi skala kang ora katon wiwit wusanané era Liverpool F.C. ana ing pertengahan 1970-an lan awal 1980-an. Wiwit ngglindhingé era Premiership ing taun 1992, Manchester United minangka tim kang paling sukses ya iku nganti kaping wolu ngrebut tropi juara.

Sanajan sukses ing kompetisi domestik, kesuksesan mau isih angèl dibalèni ing kajuaraan Éropah; MU mung naté ngraih juara ing Liga Champions ping pindho sadawané sajarahé, sing pungkasan nalika MU ngalahaké Bayern München ana ing taun 1999 kanthi skor 2-1 liwat rong gol ing menit-menit pungkasan injury time sing dicithak déning Teddy Sheringham lan Ole Gunnar Solskjaer, kang sisan ndadèkaké MU kasil nyiptakaké "Treble Winners" (ngraih telu gelar gedhé sajeroning samusim, ya iku juara Premiership, Piala FA lan Liga Champion) — sawijining pencapaian kang luar biyasa kanggoné klub-klub Inggris.

Nalika tanggal 12 Mèi 2005, pebisnis saka Amérikah Sarékat Malcolm Glazer dadi sing duwé klub, amarga tuku mayoritas saham sing ajiné £800 juta (US$1,47 milyar) sairing karo akèhing protes saka para pendukung fanatik.

Konvai

Tim mangsa 2006-2007Besut

Per 25 Januari, 2007:

Nomor Nama juru main Posisi Tahun bergabung Klub sebelumnya
Penjaga gawang
1   Edwin van der Sar GK 2005 Fulham
29   Tomasz Kuszczak GK 2006 West Brom
19   Ben Foster GK 2005 Stoke
30   Luke Steele GK 2002 Peterborough United / Academy
Pemain belakang
2   Gary Neville RB 1991 Academy
5   Rio Ferdinand CB 2002 Leeds United
15   Nemanja Vidic CB 2006 Spartak Moscow
6   Wes Brown CB/RB 1996 Academy
22   John O'Shea LB 1998 Academy
26   Phil Bardsley RB 2001 Academy
27   Mikaël Silvestre CB 1999 Internazionale
28   Gerard Piqué CB 2004 FC Barcelona / Academy
Glandhang
7   Cristiano Ronaldo LW/RW 2003 Sporting Lisbon
17   Luis Carlos Almeida da Cunha (nani) LW/RW 2007 Sporting Lisbon
11   Ryan Giggs LW 1990 Academy
16   Michael Carrick DM 2006 Tottenham Hotspur
8   Anderson AM/MF/ST 2007 FC Porto
4   Owen Hargreaves WG/MF 2007 FC Bayern Munchen
13   Park Ji-Sung LM/RM 2005 PSV Eindhoven
14   Alan Smith DM/CF 2004 Leeds United
17   Liam Miller M 2004 Celtic
18   Paul Scholes M 1991 Academy
23   Kieran Richardson LW/LB 2001 West Ham United / Academy
24   Darren Fletcher M 2000 Academy
Pemain depan
10   Wayne Rooney CF 2004 Everton
9   Louis Saha CF 2004 Fulham
32   Carlos Tevez CF 2007 West Ham
20   Ole Gunnar Solskjær CF 1996 Molde FK


17   Henrik Larsson CF 2007 on loan dari Helsingborg sampai 12 Maret 2007
Manager
-   Sir Alex Ferguson - 1986 Aberdeen F.C.

Katerangan: juru main kang asalé saka akademi klub, taun nggabung nuduhaké taun nggabung menyang klub senior.

Pemain kang disilihké marang klub liyaBesut

Premier League

League Championship

League One

Norwegian Premier League

Belgian Second Division

  Adam Eckersley (disilihké marang R. Antwerp) (D)

Brazilian Série A

Pemain tim cadanganBesut

Pemain kondhangBesut

Manajer kang suksesBesut

PrestasiBesut

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut

Cathetan sukuBesut