Liverpool F.C.

paguyuban bal-balan saka kutha Liverpool, Inggris

Liverpool Football Club iku sawijining klub bal-balan Inggris kang wis kaping 6 njuwarani Liga Champions (biyèn Piala Champions) lan kaping 18 njuwarani Liga Inggris (nganti wiwitan Mèi 2019). Kandhangé ana ing Anfield, kang dumunung watara 4,8 km saka punjer kutha Liverpool.

Liverpool
Emblem Liverpool
Jeneng jangkep Liverpool Football Club
Peparab The Reds
Diadegaké 1892
Lapangan Anfield, Liverpool
Kapasitas 45.400
Ketua John W Henry
Manajer Juergen Klopp
Liga Liga Utama Inggris
2021/22 Liga Utama Inggris (2.)
Seragam kandang
Seragam tandang

Klub iki diadegaké ing 15 Maret 1892 déning John Houlding, kang duwé Anfield. Houlding mutusaké nggawé tim dhéwé sawisé Everton FC diwetokaké saka Anfield sajeroning pasulayan ngenani béya séwa. Wiwitané klub anyar iku jenengé Everton FC nanging diganti dadi Liverpool FC sawisé Asosiasi Sepak Bola Inggris utawa FA nulak migunakaké jeneng mau.

Liverpool dadi dominan ing taun 1970-an lan 1980-an. Pemain-juru main kang misuwur ing mangsa iku kalebu Ray Clemence, Mark Lawrenson, Graeme Souness, Ian Callaghan, Phil Neal, Kevin Keegan, Alan Hansen, Kenny Dalglish (102 main) lan Ian Rush (346 gol).

Klub iki uga kalibet sajeroning rong tragedi gedhé ing sajarah bal-balan Éropah - ya iku sajeroning tragedi Heysel ing taun 1985 lan musibah Hillsborough ing taun 1989.

Liverpool kasil ngéntukaké minor treble, loro gelar domestik (Piala Liga lan Piala FA) lan Piala UEFA ing mangsa 2000/01. Sanadyan mangkono, ngéntukaké "minor treble" dudu bab kang anyar kanggoné Liverpool. Ing taun 1984 Liverpool dadi juwara Piala Champions, Piala Liga lan Liga Inggris. Sanadyan déning para pendhukungé dianggep wis gayuhh treble, nanging ora diitung minangka raihan treble.

Pemain Liverpool F.C 2008/09

PrèstasiBesut

  • Liga Primèr Inggris 19[1]
    • 1900/01, 1905/06, 1921/22, 1922/23, 1946/47, 1963/64, 1965/66, 1972/73, 1975/76, 1976/77, 1978/79, 1979/80, 1981/82, 1982/83, 1983/84, 1985/86, 1987/88, 1989/90, 2019/20.
  • Juwara Divisi Loro 4
    • 1893/94, 1895/96, 1904/05, 1961/62
  • Juwara Liga Lancashire 1
    • 1892-93
  • Liga Champions 6[1]
  • Juwara Piala UEFA 3
    • 1972/73, 1975/76, 2000/01
  • Juwara Piala FA 7
    • 1964/65, 1973/74, 1985/86, 1988/89, 1991/92, 2000/2001, 2005/2006
  • Juwara Piala Remaja FA 2
    • 1995/96, 2006/07
  • Juwara Piala Liga 7[1]
    • 1980/81, 1981/82, 1982/83, 1983/84, 1994/95, 2000/01, 2002/03, 2011/12
  • Juwara Community Shield 15
    • 1963/64[2], 1964/65+, 1965/66, 1973/74, 1975/76, 1976/77[2], 1978/79, 1979/80, 1981/82, 1985/86*, 1987/88, 1988/89, 1989/90, 2000/01, 2006/07
  • Juwara Piala Super Éropah 4
    • 1977, 2001, 2005, 2019
  • Juwara Piala Super Inggris 1
    • 1985/86
  • Juwara Divisi Siji kanggo Cadangan 16
    • 1956/57, 1968/69, 1969/70, 1970/71, 1972/73, 1973/74, 1974/75, 1975/76, 1976/77, 1978/79, 1980/81, 1981/82, 1983/84, 1984/85, 1989/90, 1999/2000

Liverpool nggayuh era paling apik wektu isih dibawahi Bill Shankly. Pelatih iki sabanjuré dadi legenda Liverpool. Dhèwèké dikurmati amarga kasil nggawa Liverpool bali menyang divisi siji sawisé sadurungé ing divisi kaloro sajeroning 8 mangsa. Kanggo ngurmati lelabuhané, digawé reca Bill Shankly ing gaoura Anfield.

Tim utamaBesut

Per 29 Juli 2022.[3]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1   GK Alisson
2   DF Joe Gomez
3   MF Fabinho
4   DF Virgil van Dijk
5   DF Ibrahima Konaté
6   MF Thiago Alcântara
7   MF James Milner
8   MF Naby Keïta
9   FW Roberto Firmino
11   FW Mohamed Salah
13   GK Adrián
14   MF Jordan Henderson
15   MF Alex Oxlade-Chamberlain
17   MF Curtis Jones
No. Pos. Jeneng
19   MF Harvey Elliott
20   FW Diogo Jota
21   DF Kostas Tsimikas
22   DF Calvin Ramsay
23   FW Luis Díaz
26   DF Andrew Robertson
27   FW Darwin Núñez
28   FW Fábio Carvalho
32   DF Joël Matip
47   DF Nat Phillips
62   GK Caoimhín Kelleher
66   DF Trent Alexander-Arnold
72   DF Sepp van den Berg

Pranala njabaBesut

CathetanBesut

  1. a b c Terbanyak dibandingkan klub Inggris lainnya
  2. a b Gelar dibagi bersama
  3. "First Team". Liverpool F.C. Dibukak ing 29 Juli 2022.
Anggota G-14

  Ajax |   Arsenal |   FC Barcelona |   Bayer Leverkusen |   Bayern Munich

  Borussia Dortmund |   PSV Eindhoven |   Internazionale |   Juventus

  Liverpool |   Manchester United |   AC Milan |   Lyon |   Marseille

  Paris Saint-Germain |   FC Porto |   Real Madrid |   Valencia