Tuduhaké menu pokok
Stadhion Fussball Arena Kandhang FCBM

Tèks kandel

Bayern München
Lambang
Jeneng dawaFußball-Club Bayern München e. V.
ParabanDer FCB
Die Bayern (wong Bavaria)
Die Roten (Si Abang)
Yasa27 Fèbruari 1900
StadhiyonAllianz Arena,
München, Jerman
Momotan69.901
PrésidhènJerman Uli Hoeneß
MènèjerKroasia Niko Kovac
LigaBundesliga
2018–2019Bundesliga, 1
Sana jaringanKaca tepas klUb
Kandhang
Njaban
Katelu
Current season

FC Bayern München utawa Bayern München ya iku klub ulah raga gedhé dhéwé lan misuwur kaloro ing donya sabanjuré FC Barcelona déning cacah 125.115 anggota, uga luwih misuwur tinimbang Real Madrid, Manchester United, AC Milan lan Inter Milan. Klub bal-balané uga wis ndadèkaké jawara ing Jerman ing taun 1932 lan liga bal-balan Jerman Bundesliga kacathet kaping 21, sajeroning taun 1969, 1972, 1973, 1974, 1980, 1981, 1985, 1986, 1987, 1989, 1990, 1994, 1997, 1999, 2000, 2001, 2003, 2005, 2006, 2008, lan 2010, uga tau dadi jawara Liga Champions kaping 4. Sajeroning 22 Mèi 2010 ing final Liga Champions, FC Bayern München bisa ditaklukake déning klub raseksa Italia, Inter Milan, kang nggawé Bayern metu saka runner-up.

PrestasiBesut

Adidasar saka sajarah Bayern ya iku tim misuwur bal-balan kang ana ing Jerman, amarga klub iki tau dadi jawara menang paling akèh lan paling akèh ngumpulake piala. München uga kagolong tim Jerman paling sukses sajeroning tetandhingan internasional, sabanjuré menang enem trofi. Bayern dadi salah sijiné saka telu klub kang menang telu tetandhingan gedhé ing Éropah uga dadi klub pungkasan kang menang Liga Champions kaping telu katurut-turut , München uga nganggo lencana multi-pamenang sajeroning tetandhingan Liga Champions.

Gelar Taun Runner-up
Piala Interkontinental 1977, 2001
Piala/Liga Champions 1974, 1975, 1976, 2001 1982, 1987, 1999, 2010
Piala Winners 1967
Piala UEFA 1996
Juara Jerman (-1963), Bundesliga/Liga Jerman (22x) 1931/1932, 1968/1969, 1971/1972, 1972/1973, 1973/1974, 1979/1980, 1980/1981, 1984/1985, 1985/1986, 1986/1987, 1988/1989, 1989/1990, 1993/1994, 1996/1997, 1998/1999, 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2004/2005, 2005/2006, 2007/2008, 2009/2010 1969/70, 1970/71, 1987/88, 1990/91, 1992/93, 1995/96, 1997/98, 2003/04, 2008/09
DFB-Pokal/Piala Jerman (17x) 1957, 1966, 1967, 1969, 1971, 1982, 1984, 1986, 1998, 2000, 2003, 2005, 2006, 2008, 2010 1985, 1999
Premiere Ligapokal/Piala Liga Jerman (10x) 1982, 1987, 1990, 1997, 1998, 1999, 2000, 2004, 2007, 2008 2006
Trofi Santiago Bernabéu (3x) 1979, 1980, 2002

Présidhèn BayernBesut

Era Présidhèn
27 November 2009—* Uli Hoeneß
7 Oktober 1994—27 November 2009 Franz Beckenbauer
9 Oktober 1985—7 Oktober 1994 Prof. Dr. Fritz Scherer
24 April 1979—9 Oktober 1985 Willi O. Hoffmann
1962—19 Maret 1979 Wilhelm Neudecker
1958—1962 Roland Endler
1955—1958 Alfred Reitlinger
1953—1955 Adolf Fischer
Karli Wild
Hugo Theisinger
1951—1953 Julius Scheuring
1947—1951 Kurt Landauer
1945—1947 Siegfried Hermann
1945 Josef Bayer
1945 Franz Xaver Heilmansseder
1943—1945 Sauter
1938—1943 Kellner
1937—1938 Franz Nußhardt
1935—1937 Dr. Richard Amesmeier
1934—1935 Dr. Karl-Heinz Oettinger
1933—1934 Siegfried Hermann
1922—1933 Kurt Landauer
1921—1922 Fred Dunn
1919—1921 Kurt Landauer
1916—1919 Fritz Meier
1916 Hans Bermühler
1915 Fritz Meier
1915 Hans Tusch
1914—1915 Fred Dunn
1913—1914 Kurt Landauer
1907—1913 Dr. Angelo Knorr
1906—1907 Kurt Müller
1903—1906 Dr. Willem Hesselink
1900—1903 Franz John

Bebungah kanggo juru mainBesut

Pamain Paling Apik
Gelar Pamain Taun
Pamian Paling Apik Donya FIFA
Gelar diwenenhake wiwit taun 1991
Lothar Matthäus 1991
Pamian Paling Apik Donya
Gelar diwènèhake wiwit taun 1982
Lothar Matthäus 1990
Pamian Paling Apik Donya World Soccer Magazine
Gelar diwènèhake wiwit taun 1982
Lothar Matthäus 1990
Pamian Paling Apik Éropah
Gelar Gelar diwènèhake wiwit taun 1956
Karl-Heinz Rummenigge, FC Bayern München 1980, 1981
Franz Beckenbauer, FC Bayern München 1972, 1976
Gerd Müller, FC Bayern München 1970
Pamain Paling Apik Jerman
Gelar diwènèhake wiwit taun 1960
Michael Ballack, FC Bayern München 2003, 2005
Oliver Kahn, FC Bayern München 2000, 2001
Lothar Matthäus, Inter Milan lan FC Bayern München 1990, 1999
Paul Breitner, FC Bayern München 1981
Karl-Heinz Rummenigge, FC Bayern München 1980
Sepp Maier, FC Bayern München 1975, 1977, 1978
Franz Beckenbauer, FC Bayern München 1966, 1968, 1974, 1976
Gerd Müller, FC Bayern München 1967,1969
Sepatu Emas kanggo Pancetak Gol Paling Akèh ing Éropah
Pamain Taun (gol)
Gerd Müller 1970 (28), 1972 (40)
Pancetak gol paling akèh Bundesliga
Pamain Taun (gol)
Luca Toni 2008 (24)
Giovane Elber 2003 (21)
Roland Wohlfarth 1991 (21), 1989 (17)
Karl-Heinz Rummenigge 1980 (26), 1981 (29), 1984 (26)
Gerd Müller 1967 (28), 1969 (30), 1970 (28), 1972 (40), 1973 (36), 1974 (30)
Pencetak gol paling akèh Piala Donya
Pamain Taun (gol)
Gerd Müller 1970 (10)

SkuatBesut

Tim utamaBesut

Per 1 Agustus 2011.[1]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1   GK Manuel Neuer
2   DF Breno
5   DF Daniel Van Buyten
7   MF Franck Ribéry
9   FW Nils Petersen
10   MF Arjen Robben
11   FW Ivica Olić
13   DF Rafinha
14   MF Takashi Usami (pinjaman dari Gamba Osaka)
17   DF Jérôme Boateng
21   DF Philipp Lahm 12px|Kapten
22   GK Hans-Jörg Butt
No. Pos. Jeneng
23   MF Danijel Pranjić
24   GK Maximilian Riedmüller
25   FW Thomas Müller
26   DF Diego Contento
27   MF David Alaba
28   DF Holger Badstuber
30   MF Luiz Gustavo
31   MF Bastian Schweinsteiger (wakil kapten)
32   GK Rouven Sattelmaier
33   FW Mario Gómez
39   MF Toni Kroos
44   MF Anatoliy Tymoshchuk

DipensiunakeBesut

  • 12 – Pandukung klub (juru main ke-12)

Mantan juru main misuwurBesut

Skuat Paling Apik ing Sajarah kapilih déning punjul 79.901 pandukung sajeroning taun 2005. Ottmar Hitzfeld ditunjuk minangka palatih.[2]

Pratélan juru main kang kagolong saka Anggota Kehormatan FC Bayern München.[3] Pada tetandhingan perpisahannya, Oliver Kahn dinyatakan sebagai kapten kehormatan tim.[4]

1970-an:

1980-an:

1990-an:

2000-an:

KaptenBesut

Ing mangsa iki, tahta kapten dicekel déning panjenengané Philipp Lahm, sabanjuré kapten sadurungé njabat wiwit kapisana mangsa 2008, Mark van Bommel, uga ninggal tim lan gabung déning A.C. Milan sajeroning wulan Januari 2011. Sawatara, Bastian Schweinsteiger ing mangsa iki dadi wakil kapten,kang sadurungé dadi wakil kapten kaloro wakil.

 
Philipp Lahm, kapten timkatahanan.
Taun Kapten
1965—1970   Werner Olk (DF)
1970—1977   Franz Beckenbauer (DF)
1977—1979   Sepp Maier (PG)
1979   Gerd Müller (FW)
1979—1980   Georg Schwarzenbeck (DF)
1980—1983   Paul Breitner (MF)
1983—1984   Karl-Heinz Rummenigge (FW)
1984—1991   Klaus Augenthaler (DF)
1991—1994   Raimond Aumann (PG)
1994—1996   Lothar Matthäus (DF)
1997—1999   Thomas Helmer (DF)
1999—2002   Stefan Effenberg (MF)
2002—2008   Oliver Kahn (PG)
2008—2011   Mark van Bommel (MF)
2011—kini   Philipp Lahm (DF)

KapalatihanBesut

Staff ing mangsa saikiBesut

Per 8 Juni 2011.[5][6]
 
Jupp Heynckes, palatih tim katahanan.
Posisi Pejabat
Pelatih kepala   Jupp Heynckes
Asisten pelatih   Hermann Gerland
  Peter Hermann
Pelatih penjaga gawang   Toni Tapalović
Pelatih mental   Philipp Laux
Pelatih kebugaran   Thomas Wilhelmi
  Marcelo Martins
  Andreas Kornmayer
Koordinator latihan   Jos van Dijk
Analis tetandhingan   Marcel Bout
Analis video   Max Reckers

Pratélan pelatihBesut

Bayern München duwé 17 paLatih wiwit promosi ing Bundesliga aunt 1965. Udo Lattek, Franz Beckenbauer, Giovanni Trapattoni, Ottmar Hitzfeld, lan pelatih ing mangsa saiki, Jupp Heynckes njabat kaping loro ing mangsa dadi palatih kepala.[7] Pada 25 Maret 2011, diumumkan bahwa Heynckes akan menjalani mangsa ketiganya sebagai pelatih, sejak 2011 hingga setidaknya 2013.[8]

Manajer tim ing mangsa iki dicekel panjenengané Andries Jonker, kang dadi pamangku kalungguhan manajer sawisé Louis van Gaal dipecat.

No. Pelatih Wiwit Nganthi Suwé (hari) Gelar gedhé dhéwé
1   Zlatko Čajkovski 1 Juli 1963 30 Juni 1968 1.096 3 loro piala, siji Piala Winners Éropah
2   Branko Zebec 1 Juli 1968 13 Maret 1970 621 2 siji kajuaraan, siji piala
3   Udo Lattek 14 Maret 1970 2 Januari 1975 1.756 5 telu kajuaraan, siji piala, siji Piala Éropah
4   Dettmar Cramer 16 Januari 1975 1 Dhésèmber 1977 1.051 3 loro Piala Éropah, siji Piala Interkontinental
5   Gyula Lorant 2 Dhésèmber 1977 28 Fèbruari 1979 454
6   Pal Csernai 1 Maret 1979 16 Mèi 1983 1.538 3 loro kajuaraan, siji piala
7   Reinhard Saftig 17 Mèi 1983 30 Juni 1983 45
8   Udo Lattek 1 Juli 1983 30 Juni 1987 1.461 5 telu kejuaraan, loro piala
9   Jupp Heynckes 1 Juli 1987 8 Oktober 1991 1.561 2 loro kejuaraan
10   Søren Lerby 9 Oktober 1991 11 Maret 1992 155
11   Erich Ribbeck 12 Maret 1992 27 Dhésèmber 1993 656
12   Franz Beckenbauer 7 Januari 1994 30 Juni 1994 175 1 siji kajuaraan
13   Giovanni Trapattoni 1 Juli 1994 30 Juni 1995 365
14   Otto Rehhagel 1 Juli 1995 27 April 1996 302
15*   Franz Beckenbauer 29 April 1996 30 Juni 1996 63 1 siji Piala UEFA
16   Giovanni Trapattoni 1 Juli 1996 30 Juni 1998 730 2 siji kajuaraan, siji piala
17   Ottmar Hitzfeld 1 Juli 1998 30 Juni 2004 2.192 8 papayt kajuaraan, lara piala, siji Liga Champions,
siji Piala Interkontinental
18   Felix Magath 1 Juli 2004 31 Januari 2007 945 4 loro kejuaraan, loro piala
19   Ottmar Hitzfeld 1 Fèbruari 2007 30 Juni 2008 516 2 siji kejuaraan, siji piala
20   Jürgen Klinsmann 1 Juli 2008 27 April 2009 302 0
21*   Jupp Heynckes 27 April 2009 31 Mèi 2009 35 0
22   Louis van Gaal 1 Juli 2009 10 April 2011 648 2 siji kejuaraan, siji piala
23*   Andries Jonker 10 April 2011 26 Juni 2011 3140 0
24   Jupp Heynckes 27 Juni 2011 0

RujukanBesut

  1. "FC Bayern München – First Team". fcbayern.de. 2011. Dijupuk 2011-2-2.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. "Fans name greatest Reds of all time". The official FC Bayern Munich Website. 1 June 2005. Dijupuk 24 November 2007. 
  3. "Hall of Fame". The official FC Bayern Munich Website. 2008. Dijupuk 11 August 2008. 
  4. "Kahn wird Ehrenspielführer des FCB". Situs web resmi FC Bayern München. 15 August 2008. Dijupuk 2 September 2008. 
  5. "FC Bayern München – Der Kader 2009/10". fcbayern.de. 2010. Dijupuk 18 November 2010. 
  6. "Van Gaal introduced staff members". Situs web resmi FC Bayern München. 1 July 2009. Dijupuk 2 July 2009. 
  7. Schulze-Marmeling, Dietrich (2003). Die Bayern. Die Geschichte des deutschen Rekordmeisters. Die Werkstatt. k. 595. ISBN 389533426X. 
  8. "Bayern Appoint Jupp Heynckes as new coach". Deutsche Welle. Dijupuk 25 March 2011. 

Pranala njabaBesut