Kroasia

Kroasia iku nagara ing banawa Éropa kang tlatahé awujud tapel jaran kang dumunung ana ing tapel wates déning Segara Tengah ing sisih Kidul, Éropa Tengah ing sisih lor lan Balkan ing tenggara. Kutha krajané yaiku Zagreb. Sajeroning sajarah, nagara iki wujud nagara rèpublik kanggo Rèpublik Sosialis Federal Yugoslavia. Nagara iki uga misahake lan wis duwé kamardhikaan ing 1991 uga dadi salah sijiné kandidat sak anggota Uni Éropa.Sing ndunungi cacahé kira-kira ana 4,5 yuta jiwa. Kutha krajané iku Zagreb. Nagara iki sempalan saka Yugoslavia.

Républika Hrvatska
Patakaning Kroasia
Pataka
Aditamènging Kroasia
Aditamèng
Cihnabrawit: 
Gunagita: Lijepa naša domovino
Dunungpenering Kroasia
Kuthagara
lan brehakutha
Zagreb
JawatbasaKroasia
WangsanamaWangsa Croat, Croatian
PapréntahanRépublik demokratis
Kolinda Grabar-Kitarović
Andrej Plenković
Kemerdekaan
• Banyu (%)
1.09
Population
• Pikira-kira 2009
4.489.409[1] (ke-122)
• Cacahjiwa 2001
4.437.460[2]
• Ketebdunung
81/km2 (209.8/sq mi) (ke-115)
GKK  (ITK)Pikira-kira 2009
• Gunggung
$78.539 billion[3]
• Saben wong
$17.703[3]
GKK  (angka)Pikira-kira 2009
• Gunggung
$63.188 juta[3]
• Saben wong
$14.243[3]
Gini (2008)29
asor
GPM (2007)0.871[4]
Error: Invalid HDI value · ke-45
ArtacihnaKuna (HRK)
Laladan wektuUTC+1 (CET)
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC+2 (CEST)
Sisihlakukanan
Durawadasandi385
Nagarasandigreha.hr

Cathetan sukuBesut

  1. "Croatia". The World Factbook. CIA. Dibukak ing 2009-10-13.
  2. Frucht, Richard C. (2005). Eastern Europe: An Introduction to the People, Lands, and Culture. p. 415. ABC-CLIO. ISBN 1-57607-800-0.
  3. a b c d "Croatia". International Monetary Fund. Dibukak ing 2010-04-21.
  4. "Human Development Report 2009". United Nations. Retrieved 13 October 2009.

Cithakan:Éropa

.