Basa Kroasia

basa
Cithakan:Infobox Language/IPA notice

Basa Kroasia (hrvatski jezik) minangka siji basa Slavik Kidul sing dipigunakaké déning wong-wong Kroasia kalebu wong Kroasia ing nagara Bosnia-Herzegovina. Basa iki minangka salah siji vèrsi standar diasistem Slavik Tengah-kidul.

Basa Kroasia
Hrvatski
Pronunciation ['xr̩ʋaːtskiː]
Dituturaké ing Kroasia, Bosnia-Herzegovina, Vojvodina (Serbia), Montenegro lan liyané
Wilayah Éropa Tengah, Éropa Kidul
Gunggung panutur 6,214,643 (1995)
Rumpun basa Cithakan:Infobox Language/genetic2
Status resmi
Basa resmi ing  Bosnia lan Hércegovina
Burgenland Landesflagge.PNG Burgenland (Ostenrik)
Actual Caras-Severin county CoA.png Caraşova ing Caraş-Severin County (Rumeni)
Bendera_Kroasia Kroasia


Molise (Italy)
Flag of Vojvodina.svg Vojvodina (Serbia)

Regulated by Institut Basa lan linguistik Kroasia (Déwan standar basa Kroasia)
Kodhe basa
ISO 639-1 hr
ISO 639-2 hrv (B)Cithakan:Infobox Language/terminological
ISO 639-3 hrv

Basa Kroasia didhasaraké saka cara pangucapan dhialèk Štokavian (kanthi warna-warna prabawa saka dhialèk Čakavian lan dhialèk Kajkavian) lan ditulis nganggo abjad Kroasia.

Basa baku modhèren Kroasia terus tumuwuh sajeroning punjul sangang atus taun kasil saka literatur sing tinulis nganggo campuran Basa Kroasia Gerejawi lan basa vernakular.

Croatian dialects in Cro and BiH 1.PNG
A a B b C c Č č Ć ć D d Đ đ
Dž dž E e F f G g H h I i J j
K k L l Lj lj M m N n Nj nj O o
P p R r S s Š š T t U u V v
Z z Ž ž (i+e=ie) (r+r=ŕ)

Areas where Croatian language is spoken (as of 2006)

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut