Basa Bosni

(Kaelih saka Basa Bosnia)
Cithakan:Infobox Language/IPA notice

Basa Bosni (bosanski jezik) iku salah siji saka vèrsi diasistem Slavik Kidul-tengah, dhedhasar dhialèk Štokavia.

Basa Bosni
Босански, Bosanski
Dituturaké ing Bosnia-Herzegovina, Sandžak (ing Serbia lan Montenegro)
Wilayah Balkan
Gunggung panutur 2,7 yuta
Rumpun basa Cithakan:Infobox Language/genetic2
Status resmi
Basa resmi ing Bosnia-Herzegovina
Regulated by No official regulation
Kodhe basa
ISO 639-1 bs
ISO 639-2 bos
ISO 639-3 bos – [[]]

Basa iki dipigunakaké mligi déning wong Bosniak ing Bosni-Herzegovina, kawasan Sandžak (ing Serbia lan Montenegro) lan panggonan liyané. Basa iki migunakakéSirilik lan Latin. Jeneng basa Bosni racaké ditampa ing kalangan ahli basa Bosniak, lan jeneng kang dipigunakaké déning ISO 639.