Tuduhaké menu pokok

Basa Bosni (bosanski jezik) iku salah siji saka vèrsi diasistem Slavik Kidul-tengah, dhedhasar dhialèk Štokavia.

Basa Bosni
Босански, Bosanski
AsalBosnia-Herzegovina, Sandžak (ing Serbia lan Montenegro)
LaladanBalkan
Panyatur asli
2,7 yuta (tanpa surya)
Slavik
Status resmi
Basa resmi ing
Bosnia-Herzegovina
Kodhe basa
ISO 639-1bs
ISO 639-2bos
ISO 639-3
bos

Basa iki dipigunakaké mligi déning wong Bosniak ing Bosni-Herzegovina, kawasan Sandžak (ing Serbia lan Montenegro) lan panggonan liyané. Basa iki migunakakéSirilik lan Latin. Jeneng basa Bosni racaké ditampa ing kalangan ahli basa Bosniak, lan jeneng kang dipigunakaké déning ISO 639.