Tuduhaké menu pokok

Rumeni (utawa Romenia) ya iku nagara ing kidul-wétan Éropah, ing laladan Balkan lan minangka siji-sijiné nagara ing laladan iki sing basané turunan saka basa Latin.

România
Gendéra Lambang nagara
Sesanti: ?
Antem: Deşteaptă-te, române!
Kutha krajan
lan paling gedhé
Bukares
Basa resmi Rumeni
Papréntahan Républik demokratis
Kamardikan
 •  Banyu (%) 3%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2017 19.638.000 (99)
 •  Cacah sirah 2002 21.698.181
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$213,892 miliar (42)
 •  Per kapita US$7.641 (74)
HDI (2003)0,792
Cacad: Angka HDI ora sah · 64
Valuta Leu (RON)
Zona wektu EET (UTC+2)
 •  Mangsa Panas (DST) EEST (UTC+3)
Kodhé bèl 40
TLD Internèt .ro

Isi

PulitikBesut

Rumeni iku nagara republik demokratis. Cabang lègislatif pamaréntahan Rumania dumadi saka rong majelis, Senat (Senat), kang duwé 137 anggota (taun 2005), lan Camera Deputatilor (Majelis Endhèk), kang duwé 332 anggota (taun 2004). Anggota saka majelis-majelis iki dipilih saben patang taun.

Présidhèn Rumeni, kepala cabang èksekutif, uga dipilih déning pilihan umum, saben limang taun. Présidhèn nunjuk mahamantri, kang ngepalani pamaréntahan.

ProvinsiBesut

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut


 
Uni Eropah (EU)
 

Austria | Belanda | Belgia | Britania Raya | Bulgaria | Ceko | Denmark | Estonia | Finlandia | Jerman | Hongaria | Irlandia | Italia | Latvia | Lituania | Luxemburg | Malta | Perancis | Polandia | Portugal | Rumania | Siprus | Slowakia | Slovenia | Spanyol | Swedia | Yunani