Républik iku nagara sing dipanggedhèni déning présidhèn. Présidhèn iku wakil rakyat sing dipilih ora sing ngwarisi kalungguhan saka wong tuwané.

Tembung républik iku dijupuk saka basa Latin: res publica (urusan umum).

Jinis-jinis Nagara RépublikBesut

Wacan TerusanBesut

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut

Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.