Républik

salah siji sistem pamaréntah
(Kaelih saka Republik)

Républik iku nagara sing dipanggedhèni déning présidhèn. Présidhèn iku wakil rakyat sing dipilih ora sing ngwarisi kalungguhan saka wong tuwané.

Tembung républik iku dijupuk saka basa Latin: res publica (urusan umum).

Jinis-jinis Nagara RépublikBesut

Wacan TerusanBesut

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut

Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.