Tuduhaké menu pokok

Pamisahan kakuwasan uga kerep karan kanthi istilah trias politica, iku idé yèn pamaréntahan berdaulat kudu dipisahaké antara loro utawa luwih kesatuan kuwat sing bébas, kanggo nyegah siji wong utawa golongan duwé kakuwasan sing kakèhan.

Lumrahé kakuwasan mau dipisah dadi kakuwasan èksekutif, lègislatif lan yudhikatif.

Pranala njabaBesut