Èlmu pulitik iku cabang èlmu sosial kang mbahas téyori lan praktèk pulitik sarta deskripsi lan analisa sistem pulitik lan perilaku pulitik. Èlmu iki duwé orientasi akademis, téyori, lan riset.

Èsensi èlmu pulitikBesut

Artikel utama: Èlmu Pulitik lan Pulitik

Babagan studi èlmu poilitikBesut

Sajarah Èlmu pulitikBesut

Konsèp dhasar Èlmu pulitikBesut

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut

Cithakan:Cabang ngèlmu sosial