Tuduhaké menu pokok

Dedhawuh ya iku paguyuban sing duwé kadigdayan kanggo gawé lan nerapaké hukum sarta undhang-undhang ing wewengkon tinamtu. Ana sawatara dhéfinisi ngenani sistem padhawuhan. Uga ana warna-warna jinis padhawuhan ana ing donya. Tuladha: Républik, Monarki / Karajan, Persemakmuran (Commonwealth). Saka wangun-wangun utama mau, ana rupa-rupa cabang, kaya ta: Monarki Konstitusional, Dhémokrasi, lan Monarki Absolut / Mutlak.

Wangun pamaréntahan

Seri iki bagéan saka
seri Pulitik

Dhaptar wangun pamaréntahan

Gapura Pulitikedit