Malta

Républik Malta yaiku nagara kepuloan ing Éropa Kidul. Malta dumadi saka limang pulo, telu ing antarané ana kang ndunungi, dumunung ana ing tengah-tengahé Segara Tengah. Panggonané kang strategis njalari Malta dijajah ma-abad-abad. Malta dikenal minangka jujugan plesiran mligi kanggo wong Éropa. Wiwit taun 1993, Malta kapérang dadi 68 dewan kutha (local council). Malta mligi dienggoni déning Wong Malta.

Repubblika ta' Malta
Republic of Malta
Patakaning Malta
Pataka
Aditamènging Malta
Aditamèng
Cihnabrawit: Virtute et Constantia
(Latin: "Moral lan Kateguhan")
Gunagita: L-Innu Malti
Dunungpenering Malta
KuthagaraValletta
BrehakuthaBirkirkara
JawatbasaMalta, Inggris
PapréntahanSistem Parlemen
Kamardikan
• Banyu (%)
-
Population
• Pikira-kira 2005
398.534 (165)
• Cacahjiwa -
-
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$7,57 miliar (144)
• Saben wong
US$19.302 (37)
ArtacihnaLira (MTL)
Laladan wektuUTC+1
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC+2
Durawadasandi356
Nagarasandigreha.mt


Deleng ugaBesut

Pranala njabaBesut


 
Uni Eropah (EU)
 

Austria | Belanda | Belgia | Britania Raya | Bulgaria | Ceko | Denmark | Estonia | Finlandia | Jerman | Hongaria | Irlandia | Italia | Latvia | Lituania | Luxemburg | Malta | Perancis | Polandia | Portugal | Rumania | Siprus | Slowakia | Slovenia | Spanyol | Swedia | Yunani