Tuduhaké menu pokok

Républik Malta ya iku nagara kepuloan ing Éropah Kidul. Malta dumadi saka limang pulo, telu ing antarané ana kang ndunungi, dumunung ana ing tengah-tengahé Segara Tengah. Panggonané kang strategis njalari Malta dijajah ma-abad-abad. Malta dikenal minangka jujugan plesiran mligi kanggo wong Éropah. Wiwit taun 1993, Malta kapérang dadi 68 dewan kutha (local council). Malta mligi dienggoni déning Wong Malta.

Repubblika ta' Malta
Republic of Malta
Gendéra Lambang nagara
Sesanti: Virtute et Constantia
(Latin: "Moral lan Kateguhan")
Antem: L-Innu Malti
Kutha krajanValletta
Kutha paling gedhé Birkirkara
Basa resmi Malta, Inggris
Papréntahan Sistem Parlemen
Kamardikan
 •  Banyu (%) -
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2005 398.534 (165)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$7,57 miliar (144)
 •  Per kapita US$19.302 (37)
Valuta Lira (MTL)
Zona wektu (UTC+1)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+2)
Kodhé bèl 356
TLD Internèt .mt

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut