Slowak

(Kaelih saka Slowakia)

Slowak iku nagara ing Éropa. Nagara iki nduwé kutha krajan Bratislava. Slowak iku nagara sempalan saka Cékoslowak kang mardika taun 1993. Nagara iki wewatesan karo Cékia ing sisih kulon, Ostenrik ing sisih kidul, lan Honggari ing kidul-wétan. Ing sisih lor wewatesan karo Polen lan ing sisih wétan karo Ukraina.

Slovenská republika
Patakaning Slowak
Pataka
Aditamènging Slowak
Aditamèng
Cihnabrawit: 
Gunagita: Nad Tatrou sa blýska
Dunungpenering Slowak
Kuthagara
lan brehakutha
Bratislava
JawatbasaSlowak
PapréntahanRépublik sistem parlementer
Zuzana Čaputová
Igor Matovič
Kamerdhekaan
Population
• Pikira-kira 2016
5.435.343 (116)
• Cacahjiwa -
-
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$81,42 miliar (59)
• Saben wong
US$15.066 (47)
ArtacihnaEuro (EUR)
Laladan wektuUTC+1
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC+2
Durawadasandi421
Nagarasandigreha.sk

Slowak kang ndunungi kira-kira 5 yuta jiwa. Wiwit tanggal 1 Januari 2009 Slowak wiwit migunakaké valuta Euro.

Pamérangan administratifBesut

Slowak dipérang dadi 8 laladan (kraj), saben laladan dijenengi miturut kutha mligi:

Saben kraj dipérang manèh dadi sapérangan dhistrik (okres). Slowak saiki duwé 79 dhistrik.

Uga delengenBesut