Ostenrik

(Kaelih saka Austria)

Ostenrik utawa Austria yaiku nagara ing Éropa. Ibukuthane yaiku: Wina. Sing ndunungi kira-kira ana 8 yuta. Ambané wewengkon 83.871 km².

Républik Österreich
Pitakaning Ostenrik
Flag
Motto: 
Anthem: Land der Berge, Land am Strome
Location of Ostenrik
Capital
and largest city
Wina
Official languagesJerman
GovernmentRépublik
Cithakan:Infobox country/multirow
Kamardikaan
• Water (%)
1,3%
Population
• September 2006 estimate
8.065.186 (86)
• 2001 census
8.032.926
GDP (PPP)2005 estimate
• Total
US$254,09 miliar (35)
• Per capita
US$31.254 (11)
CurrencyEuro 1 (EUR)
Time zoneUTC+1
• Summer (DST)
UTC+2
Calling code43
Internet TLD.at
1. Mata uang sadurungé 2002 yaiku Schilling.

Pamérangan administrtaifBesut

Ostenrik kapérang dadi sanga praja, (ing Ostenrik karan Bundesländ/er). Praja iki banjur dipérang manèh dadi dhistrik (Bezirke) lan kutha (Städte), lan dipérang manèh dadi Gemeinden.

PrajaBesut

Sajeroning basa Jawa Sajeroning basa Jerman
Praja Kutha krajan Praja Kutha krajan
1 Burgenland Eisenstadt Burgenland Eisenstadt
2 Karintia Klagenfurt Kärnten Klagenfurt
3 Ostenrik Ngisor St. Pölten Niederösterreich St. Pölten
4 Ostenrik Ndhuwur Linz Oberösterreich Linz
5 Salzburg Salzburg Salzburg (Land) Salzburg
6 Stiria Graz Steiermark Graz
7 Tirol Innsbruck Tirol Innsbruck
8 Vorarlberg Bregenz Vorarlberg Bregenz
9 Wina Wina Wien Wien

Kutha UtamaBesut

Kutha-kutha utama ing Ostenrik yaiku Wina lan kutha krajan nagari-nagari ing Ostenrik yaiku St. Polten, Linz, Salzburg, Innsbruck, Bregenz, Klagenfurt, Graz dan Eisenstadt.

Mangga PirsaniBesut

Cithakan:Uni Éropa Cithakan:Éropa