Finlan

(Kaelih saka Finlandia)
Suomen Tasavalta
Républiken Finland
Bendera Finlan

Lambang Finlan

(Bendera Finlan) (Lambang Finlan)
Sesanti: tidak ada
LocationFinland.svg
Basa resmi Finlan dan Swèdhen
Kutha krajan Helsinki
Présidhèn Sauli Niinistö
Mahamantri Sanna Marin
Wewengkon
 -Total
 -% banyu
Urutan kaping 63
337.030 km²
9,4%
Penduduk
 -Total (2006)
 -Kepadatan
Urutan kaping 106
5.255.580
17,1/km²
Kamardikan
 -Proklamasi
 -Diakoni
Dari Ruslan
6 Dhésèmber 1917
4 Januari 1918
Valuta Euro (€)¹
Zona wektu UTC +2 (DST +3)
Lagu kabangsan Maamme/
Vårt land
TLD .fi
Kodhe telepon 358
(1) Sebelum 1999: markka.

Républik Finlan (b. Finlan: Suomen tasavalta, b. Swèdhen: Républiken Finland) iku nagara Skandinavia sing uga kalebu nagara Nordik. Amarga dumunung ing bawana Éropa Lor, Finlan dadi anggota Uni Éropa. Finlan duwé tapel wates dharat karo Swèdhen, Nurwègen, lan Ruslan déné tapel wates segara yaiku Segara Baltik ing sisih kidul-kulon, Lempongan Finlan ing sisih kidul, lan Lempongan Bothnia ing sisih kulon. Pedhunungé cacahé kira-kira ana 7 yuta jiwa. Kutha krajané iku Helsinki. Finlan misuwur amarga ing kéné asalé Nokia.

Pielinen

Pranala njabaBesut

Cithakan:Éropa