Basa Swèdhen

Cithakan:Infobox Language/IPA notice

Basa Swèdhen (Ngenani wuni iki svenska ) iku sawijining Basa Jermanik Lor, dituturaké déning watara 10 yuta jiwa,[1] mligi ing Swèdhen lan sapérangan Finlan, mligi ing sadawaning pasisir lan ing pulo Åland. Basa iki uga bisa silih dimangertèni déning pamicara basa Nurwègen lan sanadyan sethithik karo basa Dhènemarken. Kayadéné basa-basa Jermanik Lor liyané, basa Swèdhen iku turunan saka Old Norse, basa lumrahé wong Jermanik kang urip ing Skandinavia ing sajeroning mangsa Viking.

Basa Swèdhen
svenska
Pronunciation [ˈsvɛ̂nskâ]
Dituturaké ing Swèdhen, Finlan
Wilayah Éropa Lor, sapérangan saka Amérika sarékat lan nagara-nagara liya.
Gunggung panutur ~ 10 yuta
Ranking 78
Rumpun basa Cithakan:Infobox Language/genetic2
Sistem tulisan Aksara Latin (Aksara Swèdhen)
Status resmi
Basa resmi ing  Swedia
 Finlandia
Cithakan:EUR
Déwan Nordik
Regulated by Déwan Basa Swèdhen (ing Swèdhen)
Svenska avdelningen (ing Finlan)
Kodhe basa
ISO 639-1 sv
ISO 639-2 swe
ISO 639-3 swe
Map of the major Swedish-speaking areas

RujukanBesut

  1. "Ethnologue report for Swedish". Dibukak ing 2009-02-09. gives the number of 8,789,835, but is based on data from 1986. Sweden has currently a population of 9.2 Mio (2008 census), and there are about 290,000 native speakers of Swedish in Finland "Statistics Finland-Population Structure". Dibukak ing 2009-02-09., based on data from 2007), leading to an estimate of about 9 to 10 Mio.

RéferènsiBesut

CithakanBesut

Sumber wèbBesut

WacanBesut

Kursus basaBesut

  • Colloquial Swedish–The complete course for beginners Second Edition. Holmes, Philip; Serin, Gunilla (1999). London; New York: Routledge. ISBN 0-415-13718-7
  • Teach Yourself Swedish–A complete course for beginners. Croghan, Vera (1995). London: Hodder & Stoughton. Chicago: NTC/Contemporary Publishing. ISBN 0-340-61860-4
  • Svenska utifrån–Lärobok i svenska. Nyborg, Roger; et al. (2001) ISBN 91-520-0673-5
  • På svenska! 1 Svenska som främmande språk–Lärobok. Göransson, Ulla; et al. (1997) ISBN 91-7434-392-2
  • På svenska! 2 Svenska som främmande språk–Lärobok. Göransson, Ulla; et al. (2002) ISBN 91-7434-462-5
  • [Swedish Basic Course http://fsi-language-courses.org/Content.php?page=Swedish Fsi-language.org]. Foreign Service Institute
  • Rivstart: A1+A2. Scherrer, Paula Levy; Lindemalm, Karl (2008). Natur och Kultur. ISBN 9789127666856
  • Rivstart: B1+B2. Scherrer, Paula Levy; Lindemalm, Karl (2009). Natur och Kultur. ISBN10: 9127666875

Tata basaBesut

  • Swedish Essentials of Grammar Viberg, Åke; et al. (1991) Chicago: Passport Books. ISBN 0-8442-8539-
  • Swedish: An Essential Grammar. Holmes, Philip; Hinchliffe, Ian; (2000). London; New York: Routledge. ISBN 0-415-16048-0.
  • Swedish: A Comprehensive Grammar Second Edition. Holmes, Philip; Hinchliffe, Ian; (2003). London; New York: Routledge. ISBN 0-415-27884-8.
  • Svenska utifrån Schematic grammar–Swedish structures and everyday phrases Byrman, Gunilla; Holm, Britta; (1998) ISBN 91-520-0519-4.

KamusBesut

Pranala njabaBesut

Wikibooks gadhah buku kanthi sesirah
Pirsani informasi ngenani Basa Swèdhen ing KamusWiki.

Tata basaBesut

TembungBesut

KamusBesut

Cithakan:Germanic languages Cithakan:Basa resmi Uni Éropa