Pulo

palemahan kinubengan banyu

Sawijining pulo iku babagan lemah kang luwih cilik tinimbang bawana lan luwih gedhé tinimbang karang, kang dikupengi banyu. Gugusan pulo dijenengi kapuloan (basa Inggris: archipelago).

Sawijning pulo cilik ing Segara Adriatik

Dhéfinisi "pulo" miturut konvénsi PBB bab Hukum Laut Internasional taun 1982 (UNCLOS ’82), pasal 121 nelaaké:

Pulo
ya iku dharatan kang diwangun kanthi alami lan dikupengi banyu, lan mesthi ana ing sakdhuwuring lumahing banyu kang dhuwur.

Kanthi tembung liya, siji pulo ora éntuk kleleb nalika banyu pasang.

Pirsanana ugaBesut

Cithakan:Pratélan Pulo ing Indonésia