Kapuloan ing tapelwates Muangthai lan Myanmar kang dumadi saka 800 gugus pulo

Kapuloan ya iku ranté utawa gugus kumpulan pulo-pulo. Tembung kapuloan ana hubungané karo tembung basa Indonésia arkipelago kang asal saka Yunani ἄρχι- - arkhi- ("kepala") lan πέλαγος - pelagos ("segara") kang asal saka rekonstruksi linguistik basa Yunani abad tengahan ἀρχιπέλαγος persisé jeneng kanggo Segara Aegea lan, banjur, sajeroning panggunaan nggèsèr kanggo nuduhaké Kapuloan Aegean utawa tegesé gunggung kumpulan akèh pulo-pulo. Saiki dipigunakaké kanthi umum lan ngacu marang saben golongan pulo kaya kang kasebar ing Segara Aegea.[1]

RujukanBesut

  1. "Archipelago". Farlex, Inc. 2008. Diarsip saka sing asli ing 2008. Dijupuk 2008-10-02. 

Uga delengenBesut