Slowén

nagara ing Eropa Tengah
(Kaelih saka Slovenia)

Républik Slowén (basa Slowén: Républika Slovenija) yaiku nagara pasisir sub-Alpin ing kidul Éropa Tengah wewatesan karo Italia ing sisih kulon, Segara Adriatik ing sisih kidul-kulon, Kroasia ing sisih kidul lan wétan, Hungaria ing sisih lor-wétan, lan Ostenrik ing sisih lor. Nagara iki péranganing Ostenrik-Honggari ana ing taun 1918 lan sabanjuré dadi pérangan Slovenes (Kroasia lan Serbia) ana ing 29 Oktober 1918-1 Dhésèmber 1918, Républik Federal Sosialis Yugoslavia (SFR Yugoslavia) wiwit taun 1945 nganti mardika ing taun 1991. Nagara iki dadi anggota UE tanggal 1 Mèi 2004. Slowén uga dadi anggota Dewan Éropa, NATO, lan status pangamat ing La Francophonie.

Républika Slovenija
Patakaning Slowén
Pataka
Aditamènging Slowén
Aditamèng
Cihnabrawit: 
Gunagita: Zdravljica
Dunungpenering Slowén
Kuthagara
lan brehakutha
Ljubljana
JawatbasaSlowén
PapréntahanRépublik
Borut Pahor
Janez Janša
Kamardikan
• Banyu (%)
0,6%
Population
• Pikira-kira 2017
2.066.880 (144)
• Cacahjiwa 2002
1.964.036
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$40,49 miliar (80)
• Saben wong
US$20.306 (35)
ArtacihnaTolar (SIT)
Laladan wektuUTC+1
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC+2
Durawadasandi386
Nagarasandigreha.si


Pranala njabaBesut

Cithakan:Éropa