Tuduhaké menu pokok

Pakta Pertahanan Atlantik Lor (basa Inggris: North Atlantic Treaty Organisation/NATO) iku siji organisasi internasional kanggo kaamanan bebarengan kang diyasa ing taun 1949, minangka wangun panyengkuyung marang Persetujuan Atlantik Lor kang ditandha tangani ing Washington, DC tanggal 4 April 1949. Jeneng resmin liyané ya iku mawa basa Prancis: l'Organisation du Traité de l'Atlantique Nord (OTAN).

Isi

Nagara anggotaBesut

 
Péta nagara-nagara anggota NATO.

Anggota pangadeg (1949)Besut

 
Perkembangan NATO ing Éropah

Nagara-nagara kang nggabung ing masa Perang DinginBesut

Nagara-nagara mantan anggota Blok Wétan kang nggabung sawisé Perang DinginBesut

Pirsanana ugaBesut

Pranala njabaBesut