Bundesrepublik Deutschland
Gendéra BRD Lambang BRD
(Gendéra BRD) (Lambang BRD)
Sesanti: Einigkeit und Recht und Freiheit

LocationWestGermany.png

Basa resmi Jerman
Kutha krajan Bonn
Wewengkon 248,577 km²
Padunung
 -Total (1990)
 -Kapadhetan
63,254,000
254.5/km²
 Didegaké
 Dibubaraké
23 Mèi 1949
3 Oktober 1990
Valuta Deutsche Mark
Zona wektu UTC+2
Lagu kabangsan Das Lied der Deutschen
Kodhe nagara+49
TLD.de

Jerman Kulon iku siji nagara ing Éropah sing tau ana watara tanggal 23 Mèi 1949 tekan tanggal 3 Oktober 1990. Nalika mangsa mau, nagara iki kanthi resmi ditepungi donya minangka Républik Federal Jerman.

Sajarah Jerman
Coat of arms of Germany.svg
LocationWestGermany.png

Praja Jerman KulonBesut

 
Praja Jerman Kulon

Nagara iki kapérang saka praja ing ngisor iki:

  1. Baden-Würtemberg
  2. Bayern
  3. Bremen
  4. Hamburg
  5. Hessen
  6. Niedersachsen
  7. Nordrhein-Westfalen
  8. Rheinland-Pfalz
  9. Saarland
  10. Schleswig-Holstein

Berlin Kulon kanthi de facto dipréntah lan kalebu administrasi Jerman Kulon. Nanging kanthi pulitik ora mangkono. Padunung Berlin Kulon, warga nagarané Jerman Kulon nanging ora duwé hak pilih. Padunung iku ora éntuk mèlu pemilu. Siji fakta menarik ya iku yèn Berlin Kulon ngetokaké prangkoné dhéwé.

Uga delengenBesut