Tuduhaké menu pokok

Pilihan umum iku prosès pamilihan kanggo ngisi kalungguhan-kalungguhan pulitik tinamtu. Jabatan-kalungguhan mau maanéka-warna, wiwit saka présidhèn, wakil rakyat ing tataran pamaréntahan, nganti kepala désa.

Sajeroning Pemilu, para pamilih uga karan konstituen, lan maang para konstituen iki mau para peserta Pemilu nawakaké janji-janji lan program-program ing ing sajeroning mangsa kampanye. Kampanye dilakoni ing sajeroning wektu sing wis ditemtokaké, sadurungé wektu pamungutan swara.

Sawisé pamungutan swara diayahi, prosès pangitungan diwiwiti. Pamenang Pemilu ditemtokaké déning aturan main utawa sistem panentuan pemenang sing wis dikukuhaké sadurungé lan disetujoni déning para peserta, lan disosialisasèkaké marang para pamilih.

Pemilu ing IndonésiaBesut

Artikel utama: Pemilu ing Indonésia

Pranala njabaBesut