Tuduhaké menu pokok
Lokasi Rheinland-Pfalz di Jerman.

Rhineland-Pfalz iku saka 16 Bundesländer Jerman. Praja iki duwé jembar wewengkon 19.846 km² lan 3,88 yuta sing ndunungi. Kutha krajané ya iku Mainz.

SajarahBesut

Praja fédheral Rheinland-Pfalz diresmèkaké tanggal 30 Agustus 1946 lan diwangun saka pérangan Bayern (Rheinpfalz), pérangan kidul Provinsi Prussia Rheinland (kalebu Distrik Birkenfeld sing biyèné kalebu Oldenburg), péranganing Provinsi Prussia Nassau (pirsani Hessen-Nassau), lan sapérangan saka Hesse-Darmstadt (Rheinhessen ing gisik kulon Kali Rhine); praja anyar iki kanthi sah diresmèkaké liwat referendum tanggal 18 Mèi 1947.

PamaréntahanBesut

Rheinland-Pfalz dipérang dadi 24 distrik, sing kapérang manèh sajeroning telung wewengkon administratif: Koblenz, Trier lan Rheinhessen-Pfalz.

Pratélan distrik-distrik ing Rheinland-Pfalz:

  1. Ahrweiler
  2. Altenkirchen
  3. Alzey-Worms
  4. Bad Dürkheim
  5. Bad Kreuznach
  6. Bernkastel-Wittlich
  7. Birkenfeld
  8. Cochem-Zell
  1. Donnersbergkreis
  2. Eifelkreis Bitburg-Prüm
  3. Germersheim
  4. Kaiserslautern
  5. Kusel
  6. Mainz-Bingen
  7. Mayen-Koblenz
  8. Neuwied
  1. Rhein-Hunsrück
  2. Rhein-Lahn
  3. Rhein-Pfalz-Kreis
  4. Südliche Weinstraße
  5. Südwestpfalz
  6. Trier-Saarburg
  7. Vulkaneifel
  8. Westerwaldkreis

Saben distrik dumadi saka sawatara kotamadya, sing bisa dipérang dadi kutha, désa, utawa golongan padésan sing karan Verbandsgemeinde.

Saliyané iku, ana uga 12 kutha sing ora kalebu distrik ngendi waé:

  1. Frankenthal
  2. Kaiserslautern
  3. Koblenz
  4. Landau
  5. Ludwigshafen
  6. Mainz
  7. Neustadt (Weinstraße)
  8. Pirmasens
  9. Speyer
  10. Trier
  11. Worms
  12. Zweibrücken

Pranala njabaBesut