Tuduhaké menu pokok

Mainz ( Basa Prancis : Mayence ) iku kutha ing nagara Jerman sing uga dadi kutha krajan praja Rheinland-Pfalz.Mainz dunungé ana ing sisih Kali Rhein. Sing ndunungi taun 2002 ana 183.822 jiwa (lan 18.619 liyané sing mapan ing papan liya nanging duwé omah ing Mainz). Mainz gampang ditekani saka Papan Anggegana Internasional Frankfurt nganggo sepur ( S-Bahn ) suwéné watara 25 menit.