Dhènemarken

Dhènemarken iku nagara ing banawa Éropa. Sing ndunungi cacahé kira-kira ana 5,5 yuta jiwa. Kutha krajané iku Kopenhagen.

Karajan Dhènemarken
Kongeriget Danmark
Patakaning Dhènemarken
Pataka
Aditamènging Dhènemarken
Aditamèng
Cihnabrawit: 
(Sesanti karajan: Guds hjælp, Folkets kærlighed, Danmarks styrke
"Pitulungane Gusti, Tresnane Kawula, Kekuatan Dhènemarken")
Gunagita: Der er et yndigt land (national)
Dunungpenering Dhènemarken
Kuthagara
lan brehakutha
Kopenhagen
JawatbasaDhènemarken 2
Budayawangsa
90.1% Dhènemarken
9.9% liyane (2010)[1]
PapréntahanDhémokrasi parlementer lan Monarki konstitusional
• Ratu
Margrethe II
Lars Løkke Rasmussen
Helle Thorning-Schmidt
Konsolidasi 
abad ke-8
Pijembar
• Gunggung
43,098.31 km2 (16,640.35 sq mi) (134th²)
• Banyu (%)
1.64²
Population
• Pikira-kira 1 April 2010
5,540,241 (kaping 108)
• Ketebdunung
127.9/km2 (331.3/sq mi) (78th²)
GKK  (ITK)Pikira-kira 2009
• Gunggung
$197.058 billion[2]
• Saben wong
US$35,757[2]
GKK  (angka)Pikira-kira 2009
• Gunggung
US$309.252 billion[2]
• Saben wong
US$56,115[2]
Gini (2009)24.7
asor · peringkat 1
GPM (2007)Increase 0.955[3]
Error: Invalid HDI value · 16th
ArtacihnaKrone (DKK)
Laladan wektuUTC+1 (CET²)
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC+2 (CEST²)
Sisihlakukanan
Durawadasandi454
Nagarasandigreha.dk2,3
1 Bahasa Pharur ya iku basa resmi ing Kapuloan Pharur lan Basa Kalaallisut ya iku basa resmi ing Tanah Hijau. Basa Jerman ya iku basa minoritas kang dilindungi ing Jutlandia Kidul (Sønderjylland) ing tlatah Dhènemarken.Banjur Basa Dhènemarken ya iku basa minoritas kang dilindungi ing Schleswig-Holstein lang ana ing Jerman.
² Minangka Dhènemarken ora bisa nglebokaké Kepuloan Pharur lan Tanah Hijau.
³ TLD (Top Level Domain) .eu ya iku nagara kang diduwèni Uni Éropa liyané.
4 Kepuloan Pharur nagnggo +298 lan Tanah Hijau nganggo +299.

Nagara iki kapérang dadi wewengkon tanjung Jutland lan wewengkon kapuloan. Kutha krajané ana sing tlatah kapuloan.

RujukanBesut

  1. "Immigrants and their descendants and foreign nationals". Statistics Dhènemarken. Dst.dk. 2010-05-12. Dibukak ing 2010-06-10.
  2. a b c d "Dhènemarken". International Monetary Fund. Dibukak ing 2010-04-21.
  3. UN (2009). Human Development Report 2009. The United Nations. Diakses tanggal 2009-10-05 dari http://hdr.undp.org/en/médhia/HDR_2009_EN_Complete.pdf.

Cithakan:Éropa