Tuduhaké menu pokok

Kopenhagen

kutha krajan saka nagara Dènmark

Kopenhagen (/[unsupported input]ˈkpənhɡən/ utawa /ˈkpənhɑːɡən/; Cithakan:Lang-da Cithakan:IPA-da, Latin: Hafnia) iku kutha krajan Nagara Denmark lan kutha kang paling akèh kang ndunungi Denmark, kanthi kang ndunungi tlatah kutha 1,213,822 (as of 1 Januari 2012) lan kang ndunungi metropolitan 1,935,746 (as of 1 April 2012). Kanthi rampungé kreteg Øresund Bridge ing taun 2000, Kopenhagen dadi punjering Øresund Region.

Copenhagen
København
Clockwise: Slotsholmen, Tivoli Gardens, City Hall Square and The Marble Church
Gendéra Copenhagen
Gendéra
Official logo of Copenhagen
Coat of arms
Country Dhènemarken
RegionCapital Region of Dhènemarken
First mention11th century
City Status13th century
Pamaréntahan
 • Lord MayorFrank Jensen (S)
Laladan
 • City88,25 km2 (3,407 sq mi)
 • Métro3.030 km2 (1,170 sq mi)
Cacah warga (2012)[1][2]
 • City551.580
 • Pepadhet0.063/km2 (0.16/sq mi)
 • Urban1.213.822 (details)
 • Métro1.935.746 (details)
 • Pepadhet métro639/km2 (1,660/sq mi)
Zona wektuCET (UTC+1)
 • Usum panas (DST)CEST (UTC+2)
Situs wèbwww.kk.dk

RéferènsiBesut

  1. "Statistics Dhènemarken: Copenhagen City/Urban Area (Københavns Kommune, Hovedstadsområdet), 2012 (tables: FOLK1, BEF44)". Statistics Dhènemarken. Diarsip saka sing asli ing 2012-05-31. Dijupuk 31 May 2012. 
  2. "OECD: Territorial Review Copenhagen, 2009, p. 34". Københavns Kommune. Diarsip saka sing asli ing 2012-01-19. 

Pranala njabaBesut

Pirsani informasi ngenani Kopenhagen ing KamusWiki.