Tuduhaké menu pokok
Péta lokasi nagara-nagara anggota Pakta Warsawa.

Pakta Warsawa iku siji aliansi militèr nagara-nagara Blok Wétan ing Éropah Wétan, sing ancasé ngorganisasikaké dhiri marang kamungkinan ancaman saka aliansi NATO (sing diwangun taun 1949). Pambentukan Pakta Warsawa dipicu déning integrasi Jerman Kulon menyang NATO lumantar ratifikasi Pasetujon Paris. Pakta Warsawa dirancang déning Nikita Khrushchev nalika taun 1955 lan ditandhatangani ing Warsawa tanggal 14 Mèi 1955.

Pakta iki pungkas tanggal 31 Maret 1991, lan dipungkasi kanthi resmi sajeroning siji patemon ing Praha tanggal 1 Juli 1991.

AnggotaBesut

Tilas AnggotaBesut

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut