Tuduhaké menu pokok

Praha iku kutha karajan Cékia. Kutha iki kang ndunungi cacahé watara 1,5 yuta jiwa. Kurang luwih 15% kang ndunungi Céko manggon ing kutha iki.

Praha
basa Ceko: Praha
Sesawangan Praha
Sesawangan Praha
Gendéra Praha
Gendéra
Lambang Praha
Lambang
Sesanti: Praga Caput Rei publicae
(Praha, Kepalané Nagara; Latin)

Masalah Lua ing Modhul:Location_map larik 501: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Républik Républik Céko" nor "Template:Location map Républik Républik Céko" exists.

Koordhinat: 50°05′N 14°25′E / 50.083°N 14.417°E / 50.083; 14.417
NagaraRépublik Républik Céko
Foundedc. 885
Pamaréntahan
 • WalikotaBohuslav Svoboda (ODS)
Laladan[1]
 • Kutha496 km2 (192 sq mi)
Titik paling dhuwur399 m (1,309 ft)
Cacah warga (2011-09-30)[2][3]
 • Kutha1.262.106
 • Pepadhet2,500/km2 (6,600/sq mi)
 • Métro1.964.750
Zona wektuCET (UTC+1)
 • Usum panas (DST)CEST (UTC+2)
Kode pos1xx xx
Kode NUTSCZ01
GDP per kapita€ 42,800(PPS) (2007)[4]
Situs webwww.praha.eu
Kastil Praha - Hradčany
Kostel Panny Marie Snezne

Kutha Praha dibelah loro déning kali Vlatava utawa ingaran uga Moldau ing basa Jerman. Sawetara yasan kondhang ing kutha iki antarané Kreteg Charles utawa Karlův most ing basa Céko, Kastil Praha, Jam Astronomi ing Balé Kutha lan Menara Televisi Žižkov.

SajarahBesut

WisataBesut

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut