Tuduhaké menu pokok

Albani iku nagara ing Éropah. Kutha krajané ya iku: Tirana. Sing ndunungi kira-kira ana 4 yuta jiwa. Albani wewatesan karo Montenegro ing sisih lor, Serbia (Kosovo) ing lor-wétan, Républik Makedonia ing sisih wétan, lan Yunani ing sisih kidul. Segara Adriatik dumunung ana ing sisih kulon Albani, déné Segara Ionia ing sisih kidul-kulon. Albani sajeroning basa saenggon diarani Shqipëria, sing tegesé Tanah Air Manuk Élang. Amarga saka iku, gambar manuk élang mawa endhas loro bisa dipirsani ing gendéra sata lambang nagara iki. Jeneng "Albani" manawa asalé saka tembung Indo-Éropah albh (putih).

Républika e Shqipërisë
Gendéra Lambang nagara
Antem: Hymni i Flamurit
Kutha krajan
lan paling gedhé
Tirana
Basa resmi Albania
Papréntahan Républik
Kamardikan
 •  Banyu (%) 4,7%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 3.149.100 (126)
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$17,4 miliar (113)
 •  Per kapita US$4.937 (105)
Valuta Lek (ALL)
Zona wektu (UTC+1)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+2)
Kodhé bèl 355
TLD Internèt .al

Isi

BasaBesut

Basa resmi ya iku basa Albani (99%)

RéferènsiBesut


Mangga PirsaniBesut

Pranala njabaBesut