Èslan

Èslan iku nagara ing bawana Éropa. Nagara iki siji nagara pulo ing tlatah lor lan dohé kurang luwih 1.000 kilomèter saka Nurwègen. Sing ndunungi cacahé kira-kira ana 313.000 jiwa. Kutha krajané iku Reykjavik. Èslan utawa Tanah Es yaiku sebuah nagara pulau di pérangan utara Samudera Atlantik.

Républik Èslan
Lýðveldið Ísland
Pitakaning Èslan
Flag
Motto: Tidak ada
Anthem: Lofsöngur
Pernah  Èslan  (oranye) in Éropa  (white)
Pernah  Èslan  (oranye)

in Éropa  (white)

Capital
and largest city
Reykjavík
Official languagesÈslan
GovernmentRépublik parlementer
Cithakan:Infobox country/multirow
Kamardhikaan 
Cithakan:Infobox country/multirow
• Water (%)
2,7
Population
• Dhésèmber 2007 estimate
312.8721 (172)
• Oktober 1980 census
229.187
GDP (PPP)2006 estimate
• Total
USD 12,172 milyar (132)
• Per capita
40.277 (2005) (5)
GDP (nominal)2006 estimate
• Total
USD 16,579 milyar (93)
• Per capita
USD 62.976 (4)
HDI (2004)Increase 0,960
Error: Invalid HDI value · 2
CurrencyKróna Èslan (ISK)
Time zoneUTC+0 (GMT)
• Summer (DST)
ora ana
Calling code354
Internet TLD.is
1"Badan Statistik Èslan". 1 Dhésèmber 2006. Dibukak ing 20 Sèptèmber 2006.

SajarahBesut

 
Lukisan saka abad angka 19 sing nggambaraké patemon Alþingi ing Þingvellir.

Wong pisanan sing manggon ing Èslan yaiku para pandita Irlandia ka ing wiwitan abad angka 9. Ing tengahan abad angka 9, bangsa Viking migrasi lan manggon ing Èslan. Viking pisanan sing manggon ing Èslan yaiku Flóki Vilgerðarson. Wong iki sing maringi jeneng Èslan iki. Ingólfur Arnarson, siji kepala suku saka Nurwègen, sisih kidul kulon Èslan lan ngadegaké kuthaa Reykjavik.

Cithakan:Éropa