Ostenrik-Honggari

Ostenrik-Honggari utawa Kakaisaran Austro-Honggari utawa Austria-Hongaria iku siji nagara ing Éropa Tengah kang madeg antara taun 1867 nganti 1918. Nagara iki gabungan saka Kakaisaran Austria lan Kraton Hongaria kang kapimpin 1 kaisar (monarch). Lagu kabangsane yaiku Gott erhalte Franz den Kaiser.

Ostenrik–Honggari lan nagara-nagara anyar kang diadegaké ing taun 1918.

Jeneng pepake yaiku "The Kingdoms and Lands Represented in the Imperial Council and the Lands of the Crown of St. Stephen"(Praja lan Lemah kang diwakili ing dewan Kakaisaran lan lemah Makutha St Stefanus)Negara-negara kang kawangun ing tilas tlatah Habsburg:

Sawetara tlatah Austria-Hongaria uga diwènèhaké marang Rumania lan Italia.

Pranala njabaBesut